En säker plats för dina data


Mitt på Södermalm i Stockholm ligger en massiv kärnvapenbunker från kalla krigets dagar, som 2008 omvandlades till datacentret Pionen. Den enorma anläggningen användes en gång i tiden av den svenska armén, och idag uppmärksammas den som ett av de mer fantastiska datacentren. Det är i detta datacenter som host2plays servrar är placerade.

Smart för miljön


Pionens datacenter drivs med förnybar el och har miljömärkningen Triple Green. Datacentret samarbetar med lokala energibolag för att återvinna överskottsvärme för uppvärmning av tusentals bostäder.

Datafästning motståndskraftig mot vätebombsexplosion


Eftersom anläggningen är placerad under ett berg, skyddad av en 40 centimeter tjock dörr och endast tillgänglig genom en ingångstunnel, kan Pionens datacenter överleva en vätebombsexplosion. Pionens datacenter är också ett samlokaliseringscenter. Under 2010 använde WikiLeaks Pionens colocation-tjänster för att lagra sina servrar.

Maximal säkerhet


Vi tar säkerhet på allvar, så dina data hanteras i ett toppmodernt svenskt datacenter. Datacentret där våra servrar finns är certifierat av Based in Sweden, vilket garanterar 100% säker datalagring på svensk mark, i enlighet med svensk lag. Detta ger maximalt skydd mot avlyssning, företagsspionage och statlig övervakning.

Dedikerat fiberoptiskt nätverk i hela Norden


All datatrafik förs över ett dedikerat fiberoptiskt nätverk som täcker hela norra Europa. Fibern ansluter sedan till resten av världen vid alla större noder i Europa. Detta gör att vi kan hålla pingen inom ms mellan våra servrar och din dator. Nätverket är vårt viktigaste verktyg: alla våra tjänster är integrerade i vår kärninfrastruktur för att säkerställa bästa möjliga prestanda.

Zombieapokalyps i Datacenter 😱


Pionen överraskar mer än en gång med sitt avslappnade förhållningssätt till ... i princip allt. De har skapat ett minispel där du kan massakrera Zombies på en karta som är modellerad efter Pionens serverrum. Klicka för att spela!

Bekanta dig också med vårt erbjudande!

Minecraft

fr. 12.90 kr /månad

Discord Bot

fr. 3.90 kr /månad

Team Speak 3

12.90 kr /månad

Sources: Smartage, Great Big Story
Blob Background